top of page
baby-zus.jpg

baby

Daar is jullie baby dan. Al die maanden op gewacht. Voor sommigen is het ‘liefde op het eerste gezicht’. Anderen moeten echt nog wennen aan de nieuwe situatie. 

Geboortefotografie-bevallingsfotografie0

Bij de geboorte reageert de baby op wat hij hoort, ziet en voelt. Hij bezit nog geen kennis over wat hij kan verwachten, maar hij heeft wel een aantal basisbehoeften. De belangrijkste zijn gevoed worden en liefde ontvangen. Baby´s hebben 'huidhonger': ze vinden het heel erg fijn om geknuffeld, gewiegd en gestreeld te worden. 

De eerste kennismaking

 

Zijn er geen problemen tijdens de bevalling, dan leggen we je baby meteen na de geboorte, zeker een uur, op je buik. Zo kun je samen met je partner rustig kennismaken. Meestal wachten we even met afklemmen en doorknippen van de navelstreng.

Hormonale veranderingen vlak na de bevalling maken je gevoeliger om de behoeften van je baby te zien en daarop te reageren. Direct lichamelijk contact met je baby, meteen na de geboorte, zorgt ervoor dat het hechten aan je kind veel makkelijker gaat.

Heeft je baby meteen na de geboorte bijzondere zorg nodig en lukt het daarom niet de baby bloot bij je te hebben, dan proberen we je te helpen dit huidcontact in het kraambed in te halen. 

 

Sommige moeders zijn, om wat voor reden dan ook, niet in staat om meteen een goed contact met hun baby te hebben. Neem vooral de tijd en doe wat goed voor je voelt. Iedereen bouwt immers op zijn eigen manier relaties op... dus ook met zijn/haar baby. Wees niet beschaamd of bang om het toe te geven. Dit is heel gewoon. Gaat het lang duren, lukt het je niet of heb je het idee dat de liefde minder wordt in plaats van meer, bijvoorbeeld door veel huilen van jullie baby, geef dat dan aan bij mensen waarvan je het idee hebt dat ze je kunnen helpen. bijv bij moriaencoaching

Als ons kind maar gezond is...

 

Een van de eerste vragen die iedere ouder na de geboorte stelt is: 'is het gezond'? De vrees voor afwijkingen bestaat vaak gedurende de hele zwangerschap en geen enkele test kan die volledig wegnemen. Alleen als je zélf kunt vaststellen dat alles er goed uitziet, ben je wellicht helemaal gerustgesteld.

 

Als jullie baby is nagekeken, zal de kraamverzorgende hem wegen en aankleden. Ben je van plan om je baby borstvoeding te geven dan zal hij binnen 1 uur na de bevalling aan de borst worden gelegd.

bottom of page