top of page
Dragen2_edited.jpg

draag consult

draag consult

Na de geboorte is er niets fijner dan je baby dicht bij je te dragen. Door je baby te dragen verleng je op een natuurlijke manier de tijd in de baarmoeder. Dit consult kun je doen in de zwangerschap of wanneer je bevallen bent. 

Wat maakt dat dragen en gedragen worden jullie verbindt?

Negen maanden gedragen zijn en dan geboren worden is voor een baby een grote overgang. Je baby wil na deze gebeurtenissen heel graag veel bij jullie in de buurt zijn. Het liefst zo dicht mogelijk. Dat is in wezen een hele logische behoefte. Je baby dragen bevordert de band die jullie samen gaan opbouwen.

 

Een baby heeft van nature behoefte aan lichaamscontact. Door je baby te dragen boots je ervaringen, opgedaan vanuit de baarmoeder, na. Gevoel van nabijheid, geborgenheid en lichaamscontact geeft vertrouwen. Dragen helpt dan vanzelf ook bij onrust, krampjes, veel huilen en moeizaam slapen.

Er zijn verschillende manieren om je baby te dragen. Het is belangrijk dat je dit doet op een manier die veilig is en waarbij je weet wat de mogelijkheden zijn.

Tijdens dit consult leer je/jullie hoe je je baby kunt dragen: veilig, ergonomisch en met vertrouwen. Je krijgt advies en direct toepasbare informatie. Ook verschillende draagsystemen worden besproken. Na het consult weet je waarom dragen belangrijk is en weet je welk draagsysteem bij je past. Tijdens het consult is er voldoende tijd om te oefenen met doeken en een speciale draagpop.

 

DSC_7260_edited.jpg

De draagconsulten worden 

verzorgd door Natasja Nooijens, Mieke Mulder of Catja Verbunt. Zij zijn kraamverzorgenden en draagconsulent bij MoriaenKraamzorg. 

Waar en Wanneer

Het consult kan bij verloskundigenpraktijk de Moriaen plaatsvinden of bij jullie thuis. Zowel tijdens je zwangerschap als na de bevalling. 

Heb je interesse mail dan naar info@moriaenkraamzorg.nl

 

Kosten

De kosten bedragen € 47.50 per consult.

bottom of page