Dragen2_edited.jpg

cursus dragen

cursus dragen

 

Na de geboorte is er niets fijner dan je baby dicht bij je te dragen. Door je baby te dragen verleng je op een natuurlijke manier de tijd in de baarmoeder. Deze cursus kun je doen in de zwangerschap of wanneer je bevallen bent. 

Wat maakt dat dragen en gedragen worden jullie verbindt?

Negen maanden gedragen zijn en dan geboren worden is voor een baby een grote overgang. Je baby wil na deze gebeurtenissen heel graag veel bij jullie in de buurt zijn. Het liefst zo dicht mogelijk. Dat is in wezen een hele logische behoefte. Je baby dragen bevordert de band die jullie samen gaan opbouwen.

 

Een baby heeft van nature behoefte aan lichaamscontact. Door je baby te dragen boots je ervaringen, opgedaan vanuit de baarmoeder, na. Gevoel van nabijheid, geborgenheid en lichaamscontact geeft vertrouwen. Dragen helpt dan vanzelf ook bij onrust, krampjes, veel huilen en moeizaam slapen.

Er zijn verschillende manieren om je baby te dragen. Het is belangrijk dat je dit doet op een manier die veilig is en waarbij je weet wat de mogelijkheden zijn.

Tijdens deze cursus leer je/jullie hoe je je baby kunt dragen: veilig, ergonomisch en met vertrouwen. Je krijgt advies en direct toepasbare informatie. Ook verschillende draagsystemen worden besproken. Na de cursus weet je waarom dragen belangrijk is en weet je welk draagsysteem bij je past. Tijdens de cursus is er voldoende tijd om te oefenen met doeken en een speciale draagpop.

DSC_7260_edited.jpg

De cursus dragen wordt verzorgd door Natasja Nooijens, Mieke Mulder of Catja Verbunt. Zij zijn kraamverzorgenden en draagconsulent bij MoriaenKraamzorg. 

Waar en Wanneer

De cursus wordt gegeven van 20.00 - 22.00 uur in verloskundigenpraktijk De Moriaen, Markt 21 te Geertruidenberg.

 

Kosten

De kosten bedragen € 47.50  inclusief koffie/thee en cursusmateriaal. Deelname van je partner is gratis.